Hemgång efter tre dagar :)

På bb fick vi stanna med Mio i tre dagar sen var det äntligen dags för hemgång :) Jäteskönt och så som vi längtat efter att få komma hem till Julia också. äntligen skulle vi få komma hem till den verkliga vardagen´. Det ända som var synd när vi skulle hem var att vi blev utskrivna kl 11:00 och då missa jag lunchen kl 12:00 som var lax, min favoritmat :) hahaha men kan laga godare lax hemma säkert:)

Vi tog en promenad hem från sjukhuset och gick raka vägen hem till min mamma för att förwst hämta med Julia hem :) och sen hämta vi Ludde hos Ginnies syster också. Gissa om både Julia och Ludde var glada:)


Mio påklädd för hemgång

        

BB

Mio hade inte bara en stolt syster som kom o hälsa på på BB utan även en stolt mormor och morbror :)                
Morbror Markus       Mormor och syster Julia


Stolt storesyster

En stolt storesyster kom o hälsa på sin efterlängtade lillebror

Här ligger Julia och omfamnar sin lillebror. Så här sa hon till honom:   - Jag älskar dig lillebror! Har väntat på dig jättelänge och nu är du äntligen här!
Här ligger Julia och håller om sin lillebror och samtidigt säger hon :
- Jag älskar dig lillebror. Jag har ju väntat på dig jättelänge och nu har du äntligen kommit!

Mios födelse v. 38+5

Jag vakna kl 05:30 på morgonen utav att Julia ville komma in till våran säng. Jag gick upp för att hämta henne och då kände jag att det blev blött i trosan, jag misstänkte att det var vattnet, men blev ändå väldigt osäker då inte ens vattnet gick överhuvudtaget med Julia! Jag ringde till förlossningen och de sa att jag skulle sätta på mig en binda och hör av mig om två timmar igen om det kommit mer. Var det verkligen dags nu??? Jag blev lite nervös och rädd att bli besviken ifall det inte var igång... Men det var det! :) Det fortsatte att läcka vatten och det kom även strimmor med blod i. Vi fick en tid för undersökning på förlossningen kl 10:30. Mamma kom för att hämta Julia som hade vaknat med nässelutslag över hela kroppen den här morgonen också. Så jag fick ringa vårdcentralen för att få en läkare att titta på henne. Och så var det även påskkärringdagen den här torsdagen. Allt på en gång. Men vilken tur att hennes mormor finns :) Jag o Ginnie fick skuts av min pappa upp till förlossningen och väl där uppe så tog de en kurva på mig och konstatera efter en glutt på min binda att det var fostervattnet som gått :) iiiiiiiiii jag blev allt lite nervös. Speciellt när de sen skicka hem oss! Så vi satte oss på bussen hem....och då börja det komma lite värkar....rätt så tätt emellan också...Ginnie fick panik och ville att vi skulle åka tillbaks, men jag envisades med att åka hem. Jag hade ju faktiskt blivit hemskickad, då kan jag inte åka tillbaks så snabbt.... När vi kom hem mötte vi en besviken blivande syrra som inte ville att mamma skulle komma hem utan en bebis! Det var dags för Julia o mormor att gå till doktorn med hennes utslag så Julia gav mig en superkram med duperkrafter för att föda ut hennes syskon :) Vi la oss ner för att vila men värkarna börja komma tätare och tätare och de blev starkare och starkare. Ginnie laga potatis, kött och rödvinssås åt oss så vi var uppladdade med energi för att orka gå igenom en kommande förlossning. Mums :) Magen börja sätta igång på mig och kroppen ville börja rensas. Det var toabesök o värkar o stön och pust och jobbigt nu! Jag bad Ginnie ringa förlossningen o säga att vi kommer upp. Men de envisades med att vi skulle stanna hemma ännu längre för det var fullt där uppe! Det kändes inte alls bra kan jag säga. Bara såg framför mig hur vi inte skulle hinna upp och jag skulle få föda hemma. Nej jag klara inte vara hemma mer och tog telefonen och ringde igen. Då var vi välkommna upp. Maarit kom o hämta oss. Vi åkte hemifrån kl 18:00 och kl 19:00 blev jag undersökt, då var jag öppen 6 cm. Ginnie börja gråta när de sa att jag var öppen 6 cm. Att det var så nära nu för oss att bli föräldrar:) Jag fick lustgas och vi kämpa på. Kunde inte få bättre stöd än vad Ginnie gav mig. Vi var bäst tillsammans! Och klockan 20:22 föddes våran älskade prins Mio till världen. Han var 49 cm lång och vägde 3125 kg :) Helt underbart ögonblick.


Julias födelse v.39 + 1

Från att mina värkar började så tog det 25 timmar tills du föddes. Klockan 02:00 på fredagsnatten sattes mina värkar igång, dom var inte så kraftiga då men jag hade svårt att sova och trodde såklart att du lurades som vanligt :) Men det gjorde du inte. Jag vaknade på morgonen och hade fortfarande värkar:)Morfar körde upp oss kl 13:00 till förlossningen. Då var det 6 minuter mellan värkarna. Jag fick sitta med CTG i väntrummet för att det var fullt på förlossningen. Fanns inga rum lediga.... När det äntligen bölev ett rum ledigt så blev jag undersökt. Då var jag öppen 1 1/2 cm. En barnmorska ville skicka hem mig. Men det ville inte jag. Kändes säkrare att få stanna kvar där. Så jag och pappa gick på en promenad och så gick vi och åt mat. Jag laddade upp med en lasagne så jag skulle orka föda ut dig sen :) Klockan 16:30 var vi tillbaka efter en skön promenad i solen. Då blev vi inskrivna och fick ett rum. Värkarna började bli strkare och kom tätare. Pappa var till stor hjälp för mig. Han stötta mig och fanns där vid min sida. Vi gick runt i korridoren och duschade och spelade alfapet mellan värkarna när klockan var 01:30. Det var tufft. Vid klockan 02:00 var jag öppen 5 cm. Barnmorskan sa att det kanske skulle vara klart till klockan 07:00 någongång på morgonen. Men så blev det inte. Strax därefter blev det alltmer jobbigt och jag ville ha bedövning. Då blev jag förflyttad till ett förlossningsrum. De kolla hur mycket jag var öppen för att avgöra vad för bedövning jag skulle få. Men det behövdes inte för otroligt nog var jag öppen 10 cm och krystvärkarna kom :) Klockan 03:43 föddes min ängel Julia till världen. Mamma och pappa var så stolta över sin prinsessa som äntligen kommit till världen. Julia var 49 cm lång och vägde 3020 kg. Världens finaste tjej.

Välkommen till min blogg


Den här bloggen är tillägnad mina två mirakel Julia och Mio. Och ni som vill ta del av den är välkommna att göra det.

I den här bloggen ska jag dokumentera dagar ur våra liv som är speciferat på Julia o Mio först o främst.

Julia är min 6 åriga flicka som föddes den 15 mars 2003 och som nu blivit världens bästa storesyster till sin bror Mio som föddes den 9 april 2009 och idag är två veckor gammal.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0